Seyahat BlogYurtiçi Tatil Önerileri

Cunda Adası Gezilecek Yerler & Ada Rehberi

Cunda Adası, ufaktan Alaçatı’yı andıran Ege kıyıların giriş yaptığınızı anladığınız bu küçücük bir yer ve Cunda’da gezilecek yerleri 1 günde tamamlayabilirsiniz.. Diğer günler ise denizin tadını çıkarmaya bakın 🙂

Ayvalık’tan köprüyle veya deniz motorlarıyla gidilen Cunda Adası, Osmanlı zamanlarında acayip bir Rum etkisi mevcutmuş. O kadar çok Rum göçü oluyormuş ki Türkler azınlıkta kalmış hatta zamanla yerlerini terk etmeye başlamışlar. Bu yüzdendir ki her sokak her taş rum izlerini taşımaktadır.

Bu arada Cunda Ada‘sının bir diğer adının da Alibey Adası olduğunu bilmeyenler için söylemek isterim. Çünkü yol tabelalarında Alibey Adası şeklinde yazıyor.

cunda adası

Cunda’ya aracınızla gidecekseniz felaket düzeyde park sorunu olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Cunda sahil boyunda ada turları düzenleyen bir çok tekne görecekseniz. Millipark tekne turu yapmak için güzel bir fırsat olabilir zira milliparka giriş yasak. Yine sahil boyunda sıra sıa restoranlar göreceksiniz. Deniz kenarında romantik bir akşam yemeği hoş olabilir. Ancak benim tercihim iç taraflardaki restoranlardan yana oldu. Yan yana sıcacık masalar, restoranlar arasında gezen çalgıcılar, arka fondaki Sezen Aksu şarkıları insanı adeta büyülüyor.

cunda adası

Konuyu direkt yemeğe getirdim ama ne demişler rakı balık Ayvalık. İnsanın aklı oraya kayıyor ister istemez ❤️

Gelelim Cunda Adası Gezilecek Yerler Listemize

Nazar Boncuklu Cafe

Mekanın başka bir adı var mıdır inan bilmiyorum. Benim için o nazar boncuklu kafe 🙂 Tam meydanda bulunan mekanda Ayvalık tostu ve el yapımı limonata ile açlığınızı bastırabilirsiniz. Mükemmel fotoğraf kareleri yakalayabileceğiniz tatlış mı tatlış bir yer.

cunda adası nazar boncuklu cafe

Cunda Adası Çarşı

Bir çok hediyelik eşya ve takı bulabileceğiniz ufak ve rengarenk bir çarşı. Cıvıl cıvıl renkli tezgahlar her çeşit ürünü sunuyor size. Tabi akşamları çok kalabalık oluyor.

cunda adası çarşı

Cunda Adası Sokakları

Küçücük bir ada demiştik Cunda için. Akşam saatlerinde kalabalık nedeniyle gezmeniz biraz zorlaşabiliyor. Özellikle güzel kareler yakalamak istiyorsanız gündüz gezmenizi tavsiye ederim. Bir çok Rum evi restoran,kafe, şarap evi vb mekanlara çevirilmiş durumda. Hangisini seçip vakit geçireceğiniz size kalmış. 🙂

Mekan isimlerinden bir kaçını aşağıda belirttim ancak aralarından seçim yapmak inan ki çok zor 🙂

    • Vino Şarap Evi (Sangria, yaz şarabı, likörleri harika )     
    • Karadeniz Pastanesi ( Kavala ve sakızlı kurabiye)  
    • Son Vapur Restaurantı  cunda adası
    • Lal Girit Mutfağı (mezeler enfes)
    • Pera Otel &Restoran ( Yoğurtlu Dil Balığını denemelisiniz )
    • Moshos Taverna
    • Dondurmacı Cemal (Kavun içi dondurma)
    • Frenk Cunda
    • Cilveli Bar
    • Coctail Cafe
cunda adası sokakları
cunda adası

Tarihi Taş Kahve

Şöyle bir soluklanıp kahvenizi yudumlarken dostlarınızla harika sohbetler edebileceğiniz bir mekan. Deniz kenarında martıların dansını izleyip, tarihi ve lezzeti hafızanıza kazıyacağınız kaliteli anlardan birini yaşayacaksınız. Yüksek tavanlarının arasındaki kuş sesleri, renkli camları vals yapar gibi tarihe süzülmenizi sağlacak.

cunda adası taş

Taksiyarhis Kilisesi / Rahmi Koç Müzesi

Saat 10:00-19:00 arası pazar günleri hariç açık olan müzeye malesef ki gidemedim. Ancak görülmesi gereken yerlerden biri kesinlikle. Sadelik ve şıklığın ahenkli dans ettiği müzeye girişlerde müze kartınızı kullanabilirsiniz.

cunda adası rahmi koç müzesi

Kaynak: https://ansiklopedi.vkv.org.tr/Kategoriler/Kurumlar/Koc-Ailesi-Vakiflari/Ayvalik-Rahmi-M-Koc-Muzesi

Aşıklar Tepesi

Cunda Ada’sını şöyle kuş bakışıyla izlemek için harika bir nokta. Yel değirmeninin bulunduğu aşıklar tepesinde gün doğumunu izlemelisiniz. Tabi gün batımı da ayrı bir güzel oluyor.

cunda adası aşıklar tepesi

Cunda Koyları

Özel plajlara gidebileceğiniz gibi ücretsiz plajlara da gidebilirsiniz. Bunun yanı sıra Cunda Adasında bir çok kamp alanı ve camping mevcut. Yangınlardan ve işletme sahiplerinin şikayetlerinden dolayı istenilen her yere kamp atma konusunda sıkıntı çıkabiliyor. Yine de şanslıysanız harika bir kamp deneyimi yaşayabilirsiniz. Biz bir önceki sene Ortunç Koyunda çadırımızı kurmuştuk ve deniz mükemmeldi. ❤️

    • Ortunç Koyu
    • Duba Plajı
    • Badavut Koyu
    • Patriçya Koyu
    • Akvaryum Koyu
    • Çataltepe Plajı
    • Yalancı Boğaz
    • Cennet Dalan Koyu
cunda adası oytunç koyu

Anelemmatik Güneş Saati

Yuvarlak çizginin içinde bulunan 12 saatlik zaman dilimlerini gölgenin yönüne göre belirleyebilmek için hangi ayda iseniz o levhanın üzerinde bulunmanız gerekmektedir. İç taraftaki zaman dilimleri kış aylarındaki saati, dış taraftaki zaman dilimleri ise yaz aylarındaki saati göstermektedir.

cunda adası güneş saati

 

İnstagramda pusulasizbetty hesabına göz atıp takip etmeyi unutmayınız.❤️

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu